Saker vi har løst

Prisavslag 229 000 kroner i Sør-Trøndelag tingrett

Fersk dom gir kjøper prisavslag for to fungerende bad fra 2007 som ikke tilfredsstiller forskriftskravene. Badene har ikke rør-i-rør-system, som gir trygghet ved lekkasje og gjør vedlikehold enklere. Fordi kjøper fikk delvis medhold, måt...

Les mer »
Dom Senja tingrett – lekkasjer for 600 000,-

Kjøperne overtok huset i november. Da mildværet kom i februar, begynte vann å lekke inn gjennom taket. Dette var bare starten.

Les mer »
Drenering og rotter kostet 190 000

Kjøperne overtok eneboligen i Tananger på høsten og merket tiltagende vond lukt i kjelleren. Boligen var fra 1990 og kostet 4,45 millioner.

Les mer »
Gjennomgående dårlig standard

Leiligheten, kjøpt for kr 1 760 000 var totalrenovert med "gjennomgående meget god standard".

Les mer »
Selger fjernet hyller for 340 000 kroner

Boligen var påkostet og hadde en rekke eksklusive og spesialtilpassede møbler. Blant annet var boligen utstyrt med fastmonterte hyller til en verdi av kr 340 000.

Les mer »
Støttemuren måtte bygges om for 1 million

Selgeren hadde ikke byggemeldt arbeidene med støttemur og overbygg til terrassene. Det ble kostbart.

Les mer »
Fikk hevet kjøpet

Etter overtagelsen avdekket kjøper vanninntrengning i eneboligen, blant annet taklekkasje, store luftlekkasjer og en rekke andre mangler, for eksempel utett membran ved sluk på badet, feil ved gulvvarmeanlegg osv.

Les mer »
Utleiedelen var ikke godkjent

Huset var solgt med utleiedel over garasjen. Markedsverdien var justert opp på grunn av denne inntektsmuligheten. Så viste det seg at leiligheten ikke var godkjent.

Les mer »
Rørarbeider utført av selgers venn

Kjøper oppdaget kloakklukt på badet i 2. etasje i eneboligen fra 1980, og fant ut at det ikke var tilkoblet rør fra dusj og badekar til sluket.

Les mer »
Allergivennlig, men ulovlig kjellerstue

Eneboligen i Oslo kostet 6.1 millioner kroner og var markedsført med "Nyinnredet kjellerstue med allergivennlig vegg til veggteppe på gulv, malte panelerte vegger og panel i taket".

Les mer »
Store fuktskader i kjelleretasjen

I forbindelse med oppussing av boligen oppdaget kjøper omfattende fuktskader i kjelleretasjen.

Les mer »
Leietaker på etterskudd

Leietakeren var på etterskudd med husleien, og flyttet ut frivillig. Men betalingen uteble. Vår kunde, som leide ut leiligheten, ba oss om hjelp.

Les mer »
Ny kjeller, gammel drenering

Eneboligen i Sandefjord fra 1926 ble kjøpt for snaut 4.3 millioner kroner. Kjelleren var nyinnredet i 2003, men det var gitt risikoopplysninger om manglende/eldre drenering.

Les mer »
Totalrenovert, totalt uten isolasjon

Hele borettslaget var totalrenovert i 2008. Det viste seg at kun overflatene var behandlet. Om vinteren var det iskaldt. Og det var heller ingen hemmelighet hva naboene foretok seg.

Les mer »
Rotter i soveromsveggen

Leiligheten var strøken, markedsført som meget påkostet, med ny underetasje fra 2009.

Les mer »
Hagen ble borte

Boligen på Rodeløkka i Oslo var solgt med egen, inngjerdet hage. Kjøpesummen var kr 6 050 000. Salgsoppgaven opplyste: "Hage med gressplen, bed og busker." Det viste seg raskt at den inngjerdete hagen egentlig var kommunal eiendom.

Les mer »
Omregulering fra næring kostet 246 000

Kjøper fikk leiligheten på tvangssalg. Senere innrømmet selger at den ikke var godkjent som bolig.

Les mer »
Rettsmekling om "nyere bad"

I følge annonsen på finn.no hadde borettslagsleiligheten "nyere bad", og det var nytt sluk og soilrør. Men tett var det ikke, og veldig uklart hva som var fagarbeid og egeninnsats. Kjøper tapte i tingretten, men saken ble forlikt på 210...

Les mer »
Tapte i tingretten til tross for feil på bad

Badet var opplyst renovert av fagfolk i 2005, men like etter overtagelsen oppdaget kjøperne at badegulvet ikke hadde tilstrekkelig fall til at vannet rant ned i sluket ved dusjing.

Les mer »
Tilbygget måtte rives

Eneboligen fra 1971 ble kjøpt for kr 1 375 000. Huset hadde et tilbygg fra 1990. I forbindelse med utskifting av panel ble omfattende feil funnet i bakenforliggende konstruksjoner i tilbygget.

Les mer »