Saker vi har løst

Setningsskade, feil avløp og bad

Eneboligen i Larvik var av eldre dato, 1921, men nylig vesentlig ombygd, påbygd og oppgradert, markedsført med "meget god standard".

Les mer »
Selger ville ikke flytte fra leiligheten

Selger hadde skrevet under på kontrakten, men ved overtagelse nektet han plutselig å flytte ut fra leiligheten. Leiligheten var kjøpt for 2,7 millioner.

Les mer »
Vond lukt i kjelleren var rotter

Forut for salget ble det opplyst at det hadde vært rotteskade i boligen, men at denne var utbedret.

Les mer »
Badet måtte rives

Borettslagsleiligheten var solgt med "nytt bad" fra 2009, utført av fagfolk. Kjøperen hadde derfor tillit til at badet fungerte som det skulle, inntil naboen i leiligheten under ringte på.

Les mer »
Utleiedelen var ikke godkjent

Huset var solgt med utleiedel over garasjen. Markedsverdien var justert opp på grunn av denne inntektsmuligheten. Så viste det seg at leiligheten ikke var godkjent.

Les mer »
Ulovlig innredet underetasje

Ved salget var det opplyst at sokkelleiligheten var godkjent for utleie. Det ble den først 500 000 kr senere. Godkjenning krevde også dispensasjon fra dagens krav til isolasjon, med mer.

Les mer »
Rotter i huset

Rekkehuset fra 1974 ble solgt uten negative opplysninger. Etter overtakelsen kom en ubehagelig lukt på kjøkkenet. Kjøper demonterte deler av kjøkkenbenken og fant til sin forskrekkelse to rottelik.

Les mer »
Biloppstillingsplassen fulgte ikke med

Seksjonen var solgt med biloppstillingsplass. Denne viste seg å tilhøre naboen. Saken løste seg ved at selger kjøpte plassen av naboen etter at kjøper hadde kontaktet advokat.

Les mer »
Taket på hytta reparert for 750 000

Taket manglet både lufting og plast. I tillegg var det brukt feil takpapp. Det ble dyrt. Selgers forsikring betalte kostnadene etter forhandlinger.

Les mer »
Falske resepter

Vår kunde ble frastjålet bank- og førerkort. Ikke lenge etter ble han politianmeldt. HELP hjalp kunden med å få hans navn slettet fra politiets registre

Les mer »
Leietaker på etterskudd

Leietakeren var på etterskudd med husleien, og flyttet ut frivillig. Men betalingen uteble. Vår kunde, som leide ut leiligheten, ba oss om hjelp.

Les mer »
Loftet ulovlig innredet

På loftet i eneboligen var det to soverom. Etter tilsyn fra kommunen et halvt år etter overtakelsen ble kjøperen oppmerksom på at de innredede loftsrommene ikke var byggemeldt.

Les mer »
Leieboerne ville ikke flytte

Det eldre ekteparet investerte for noen år siden i en leilighet med tanke på alderdommen. I mellomtiden ble den leid ut, for paret ønsket å bo i eneboligen noen år til.

Les mer »
Solen ble regulert bort

Med advokathjelp fikk huseieren endret kommunens reguleringsplan slik at naboen ikke kunne stjele sollys og utsikt.

Les mer »
Mye støy ga heving

Etter innflytning viste det seg at støynivået i leiligheten var svært sjenerende, dag som natt. Leiligheten på Sunnmøre var kjøpt for 1,6 millioner.

Les mer »
Nytt bad uten membran

Eneboligen til kr 2 630 000 fra 1963 var påkostet med nytt bad og vaskerom, men det var opplyst ved salget at "ytterligere påkostninger må påregnes."

Les mer »
Hagen kunne bli snuplass - kjøpet hevet

Hvis reguleringsplanen ble realisert, ville eiendommen bli ødelagt. Kjøper hevet avtalen, ble saksøkt av selger, men vant frem i tingretten.

Les mer »
Kjøp av ny leilighet hevet

Verken seksjonering eller byggemelding var i orden da leiligheten i Trondheim ble solgt. Saken endte med at kjøpsavtalen ble hevet.

Les mer »
Rustne spiker til en verdi av 850.000 kroner

Huset i Arendal var ganske nytt. Likevel rustet spikrene slik at hele ytterkledningen måtte byttes.

Les mer »
Ikke så godt vedlikeholdt likevel

Eneboligen fra 1988 var påbygd i 1998 og beskrevet som "godt vedlikeholdt". Likevel var det fukt i kjellerleiligheten, feil ved bad og en rekke andre feil og mangler.

Les mer »